A Nagy Sztupa Legendája és A Lótuszban Született Mester élettörténete (fordította: Blága Tibor és Szilágyi Szabolcs)
-10%

A Nagy Sztupa Legendája és A Lótuszban Született Mester élettörténete (fordította: Blága Tibor és Szilágyi Szabolcs)

Régi ára: 1,900 Ft.-

Akciós ára: 1,710 Ft.-
Nettó ár: 1,629 Ft.-
Cikkszám: 14120
Készlet információ: 5 db készleten

A szorgalmas munka erényéből fakadóan sikeres baromfitenyésztő Samvara négy fiával együtt felépítette a Nagy Sztúpát, mely hordozója lett a Budhhák ereklyéinek, és zarándokhellyé vált számtalan lény számára. A Sztúpa építése hatalmas érdemekkel járt. Amikor számos életükkel később a fiúk ismét összefogtak, hogy eljuttassák a Dharmát Tibetbe, Padmaszambhava (Guru Rinpoche) elmondta a Sztúpa keletkezésének történetét és megjövendölte, hogyan lesz az a sötét kor pusztításai után újjáépítve, és hogyan fog harmóniát és összhangot teremteni a világban.

Az önzetlen odaadás ezen történetét - melyből kitűnik a világkorszakok keletkezésén és elmúlásán is átívelő hit ereje - a Nagy Padmaszabhava Mester mondta el Triszong Detszennek, Tibet királyának. A történet többek között felmutatja azoknak a jelképeknek a fontosságát, melyek által gyarapodik a tudás, és kiárad minden lény felé a bölcsesség és együttérzés áldása.

Tibet népe - közülük ma sokan Indiában élnek menekültként - a Vadzsrajána Buddhizmus élő hagyományát gyakorolja. Ebben a furcsán alakuló mai világban ahol a nyugatias gondolkodásmód sok régi kultúra szokásait alakította át szerte a világon, a tibetiek világlátása és szemlélete lassan egyedülálló lesz. Amint a könyvebn található két fordításból is kitűnik majd, a világot egy szellemi erőkkel teli közegnek látják, mely erők irányíthatók jó és rossz irányba egyaránt. Ezek az erők - megfelelő módon alkalmazva - széppe és kellemessé tudják tenni a létet mindenki számára. 

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!

Értékelés Rossz           

Kapcsolodó termék(ek)

Bevezetés a buddhista természetbölcseletbe
-10%
Bevezetés a buddhista ezoterikus tanokba
-10%
Javier Molo: Buddha hegyei - Tibet lelke
-10%