Tibeti 8 szerencsejel

Tibeti 8 Szerencsejel:

1. Kettős hal: Az élet óceánja. Gonosz szándékot távol tartja, félelem nélküli feloldódás a szamszara veszélytelen óceánjában. Szabadon, félelem nélkül úszik, mint a hal (bejárati ajtó közelében ajánlott).
2. Lótusz: Erények és megtisztulás. Elsősorban a tisztaság, az élet és a tökéletesség, megvilágosodás szimbóluma, szerencsét hoz. eredendő tisztaság (test, beszed, tudat). Úszik a vágy és ragaszkodás tengere felett, jó cselekedetek virágba borulása (gyümölcse).
3. Kagylókürt: A tan hangja. Jobbra forgó kagyló. Buddha és dharma (tanítások) hangja, a szó ereje. Szép, melodikus és mély hangja felébreszt a nem tudásból (nappaliban ajánlott).
4. Esernyő: Védelem és együttérzés. Emelkedettség, méltóság, kapcsolat Ég és Föld között. Lények védelme az ártó erőktől, betegségtől. (bejárati ajtó közelében ajánlott).
5. Kerék: Tan és megvalósítás. Tan kereke, törvény kereke, Buddha és a dharma tanítások, mandala, csakra jele. A kör a tökéletesség, a nyolc küllő egy-egy út a megvilágosodáshoz.
1. helyes szemlélet
2. helyes gondolkodás
3. helyes beszéd
4. helyes cselekvés
5. helyes élet
6. helyes törekvés
7. helyes vizsgálódás
8. helyes elmélyedés
6. Misztikus végtelen csomó: Bölcsesség és megvilágosodás. Bölcsesség és együttérzés összefonódása. Véget nem érő szerencse.
7. Urna: Hosszú élet, megszabadulás. Kincses váza, a bölcsesség urnája, benne az egészség, hosszú élet, gazdagság, bőség, bölcsesség, és üresség. A bejárat mellett vonzza a jó energiákat.
8. Legyező-Zászló: Vétkek és megtisztulás. Buddha győzelme a kísértések és ártó lények fölött test, beszéd, tudat győzelme negatív akadályokon.

Tibeti 8 szerencsejeles fali függő
Fából faragott füstölő égető a 8 szerencsejellelTürkizes imamalom a 8 szerencsejellelBrokát ajtófüggöny a 8 szerencsejellel
Címkék: