A töltését láma végzi. Ha van tanítónk, vigyük el hozzá. Hogy mi van benne, az rá tartozik, ne kérdezősködjünk, ne nyitogassuk ki utána. Ha valaki elmegy egy buddhista előadásra és odaadja a gaóját egy lámának, akkor nem biztos, hogy ott megtölti, mivel többnyire nincsenek nála azok az ereklyék, gyógynövények, egyebek, amit bele kell tennie. A láma a gaót szertartás keretében tölti, mantrákat mond felette, ez akár napokba, hetekbe is beletelhet. De volt már arra is példa, hogy a láma az áldóasztalra kitett üres gaóba tett valamit, például egy Mahakála csomót, vagy egy lámapirulát és megáldotta... Szerencse kérdése: van amelyik láma így csinálja, van amelyik nem.

Természetesen, aki kéri, annak bármikor segítünk megszervezni a gaója töltését. Kész, töltött gaót többnyire nem árusítunk. Néha hozunk párat kintről, de ezt felajánlás ellenében adjuk oda, amit a kolostor számára utalunk tovább.

Az, hogy ki tölti meg a gaót, jelentőséggel bír azok számára, akik egy adott buddhista vonalat követnek, lehetőleg a tanítónk, az adott vonal vonaltartó lámája, vagy magas rangú vezetője legyen, így biztosítjuk a szamaját, vagyis az elköteleződésünket. Aki nem jár buddhista közösségbe, de az általános áldáson kívül, amit amúgy is megkapnak a termékeink - szeretné személyesen megtöltetni, megáldatni, akkor szóljon.
 
Aki magának szeretné megtölteni és nem buddhista, csak egy kedves, jelentőségteli ékszert szeretne, az tegyen bele kicsi, fontos dolgokat, amit mindig magánál tartana. Szerettei fényképét, szent helyről egy kis kövecskét, virágszirmot, féldrágakövet - mindegy, csak szívből és szeretettel tegye. A nagyon sokféle lehet, nézz körül nálunk!