Az áldásról

Ahogy a tibeti térségben mondják: "Áldott dolgot venni olyan, mintha sugárzóan fénylő aranyat vennél."

Az áldás egy támogató energia amivel a magas rangú lámák, rinpochék segítenek azokon a gyakorlókon akik még nem képesek állandóan fenntartani a megszabadult látásmód egy ízét. Az áldás akár emberre akár tárgyra is csatornázható. A tibeti hagyományokban áldást az képes adni, aki egy töretlen átadási vonal örököse/képviselője, hiszen az áldás soha nem a személyből jön hanem a hagyomány mesterek megvalósításának erejéből. Ez az az energia amit közvetít a láma/tanító a gyakorlók felé.



 

Termékeink döntő többsége egy tibeti buddhista kolostor Rinpochéjétől, külön áldást kapnak a felhasználók javára.

Ilyenkor általában felerősítik azok segítő hatását a lények számára. Az áldás az rövidebb ideig tart, mint egy hagyományos felszentelés és nem annyira a szertartás a lényege mintsem az azonnali átadása a hagyományvonal támogató erejének. 

Minden áldás azonos erővel bír
Sajnos nem tudjuk mindig ugyanabba a kolostorba vinni a termékeket, ezért előfordul olyan eset, hogy ugyanabból a termékből két szállítmány más helyen és más szerzetes által van megáldva. Keveredés után már nem megállapítható, hogy az adott darab melyik szállítmánnyal érkezett, így az sem, hogy ki áldotta meg. Ez az oka annak, hogy nem tüntetjük fel termékenként az áldást végző személyét. A másik ok az hogy mivel minden áldás azonos minőséggel bír azaz támogató jellegű és vonaltól függetlenül bármely vezető is adja annak a hatása erőteljes, így lényegtelen az hogy személy szerint mely magas rangú láma adott egy áldást. Sokkal lényegesebb hogy az áldás élő és hat.

Az áldást akkor kapjuk, mielőtt a csomag útnak indul. Ezt kinti barátaink intézik.
A  termékeket összegyűjtik és elszállítják a kolostorba, ahol az ott tartózkodó Rinpoche egy rövid szertartás keretében megáldja azokat. Ily módon a hagyományvonal áldását átközvetíti a tárgyakra és onnan a felhasználók segítségére tudnak ezek válni. Az áldásra Tsering Wangdu Rinpochét kérjük fel, ha a kolostorában tartózkodik. Ha nem elérhető, akkor más kolostorok vezetőihez fordulunk a szertartás lefolytatására. Vannak olyan termékeink, melyeket Chokling Rinpoche és vannak olyanok, melyeket Chokey Nima Rinpoche áldott meg.

Az áldási ceremóniára legtöbbször az indulás előtt a reptér mellett kerül sor, még akkor, amikor a ládák, csomagok nyitva vannak. Közvetlenül eztütán zárják le és adják fel. (Amikor kinyitjuk itthon a szállítmányt, látjuk a csomagokban a rizsszemeket, ez mindig nagy öröm, hogy részesei lehetünk ezeknek a fantasztikus pillanatnak.)A tibeti térségben ritkán árulnak áldott termékeket. Ennek az az oka, hogy ott a lámák könnyebben elérhetők, a vásárolt termékeket meg tudják áldatni, ami napi gyakorlat.

A Karma Guru Tibetshop-ban fontosnak tartjuk azt, hogy vevőink már áldott termékeket tudjanak vásárolni. Azon túlmenően, hogy a nálunk vásárolt termékek energiája tisztább és erősebb, az áldás megoldása Magyarországon gyakorlati nehézséget okozhat. Külön öröm az, hogy termékeinket nagy tapasztalattal és energiával rendelkező élő átadási vonallal rendelkező Rinpoche-k áldották meg.


Az áldott termékekkel kapcsolatos fontosabb szabályok:
- Tilos rálépni, ráülni!
- Tartsuk biztonságban, ne essenek le a tárgyak a földre!
- Tilos árulni/vásárolni olyan áldott termékeket, amelyek kolostorok vagy a közösség tulajdonában vannak (a Karma Guru Tibetshop-ban ilyenek nincsenek)!

 

Az áldásokról készült képek megtekinthetők a fotóalbumban: ITT

Kapcsolódó anyagok: ITT és ITT és ITT

 Ha követsz minket a Facebookon, vagy az Instagramon, akkor a legfrisebb képeket, videókat mindig megosztjuk.

 Ezen a videón a 2017 őszi szállítmányunk áldását láthatod a Szange Choeling kolostor udvarán.