Hangtálak hatása a különböző csakrákra

Hangtálak hatása a különböző csakrákra

Hangtál-terápiáról
A szervezetünk mintegy háromnegyede víz, ezért a hangmasszázs fizikai hatást is gyakorol egész szervezetünkre: szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat. A rezgések a bőrön keresztül hatolnak testünkbe, eljutnak az izmokhoz, a belső szervekhez, megmozgatva, harmonizálva minden sejtet. A tálak által közvetített kellemes, vibráló érzés mellett a rezgések behangolják szervezetünket, így állítva helyre energetikai rendszerünket.
A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak az egész testben. Ha a testben nincsenek energetikai blokkok, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak, majd kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végénél.
A rezgéseket a vendég azonnal érzékeli, és a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul. Az ismételt kezelések segítenek megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíteni a szervezet öngyógyító képességét, és energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokra.
A hangtál terápia - hangmasszázs - másik hatása, hogy a gazdag skálán folyamatosan érkező hangok könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatnak kellemes, ellazult, relaxált állapotba, mely állapot jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre.
Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk, és a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.

A hangtál kezelés - hangmasszázs - hatásai:
?    a stressz okozta feszült állapotok oldódása
?    a légzés javulása, elmélyülése
?    az immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
?    az energiablokkok oldódása
?    a nyak, a váll, a hát, a deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
?    a fejfájás, alvászavarok elmúlása
?    az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldódása
?    a keringési zavarok, magas vérnyomás helyreállítása
?    a tanulási nehézség leküzdése, a koncentráció, a motiváció javulása
?    a viselkedés harmonizálása


A hangtálakat használhatjuk még gyermekek megnyugtatására, elalvásuk segítésére, ivóvíz harmonizálására, tértisztításra is, az állatok és a növények szervezetére, lelkére is jótékony hatást gyakorol.

A hangtálakról
A tálakat két csoportra oszthatjuk. A kisebb átmérőjű tálakkal legfőképp a fejet és a felsőtestet kezeljük. Jin típusuknál fogva az energiaszegény testrészeknél alkalmazzuk. Hasznosak lehetnek pl. nyirokpangás, izületi problémák, porcok-forgók kopása esetén. A nagyobb, Yang típusú tálak erőteljesebben hatnak. Ezek pl. görcsoldásra, méregtelenítésre, fájdalomcsillapításra, légzésjavításra szolgálnak. Mintegy takarító funkciót ellátva lerakódásokat, meszesedést, felgyülemlett salakanyagokat oldanak.

Energetikai szempontból a hangtálak működését kétféleképpen kell elképzelnünk:
Egyrészt fölfelé, a tál nyitott irányába tolja, alul pedig vákuumot létrehozva szívja az életenergiát, ezáltal a testben megtalálható durva és finom energiákat szinte átmossa, kicseréli, feltölti, erőteljes energiacsere-folyamatot indít el.
Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak keltenek nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten.
Ha ezek az energiák anyaggá sűrűsödnek, akár betegség, sőt kövek formájában is megjelenhetnek szervezetünkben, ilyen például az epekő, mely többek között az elfojtott harag megjelenéseként keletkezik.
Másrészt a kezelés során, mint energiagömbökként képzeljük el a tálakat, amikor a test energiaközpontjainak, a csakráknak a közelébe helyezzük őket. Az energiagömbök egymással kapcsolatba lépnek az energia-csatornákon keresztül, és így fokozatosan megtisztítják, átjárhatóvá teszik őket.

A hangtál-szettekről
A hangtál-szetteket úgy állítottuk össze, hogy a teljes energetikai rendszerünket harmonizálják, így állítva helyre a test-lélek-szellem hármasának harmóniáját.

Koronacsakrás hangtál
Ennek a tálnak a rezgése a Koronacsakrára van hatással, a tiszta földöntúli tudat, a feljebbvaló én megszólításában segít, a hang, ami közelebb visz az önmegvalósításhoz. Hatása van az agyra, a tobozmirigyre, a tanulási problémák leküzdésére, a központi idegrendszer felsőbbrendű feladataira, a szellemi világ felé nyíló kapcsolat könnyítésére. Színe a vakítóan tiszta és hófehér, mely magába olvasztja a szivárvány összes árnyalatát, egy éteri csengés, ami túlér ezen az anyagi világon.

Homlokcsakrás hangtál
Ennek a tálnak a rezgése a homlokcsakrára van hatással, a felébredt tiszta én, a megnyíló harmadik szem, a belső látás és intuíció segítésére szolgál. Az agy, homlok, központi idegrendszer problémái, hangulati zavarok és a depresszió leküzdése során számíthatunk erre az energiára. A látási zavarok megelőzése során is sikeres lehet. Színe a tiszta indigó, ibolyakék, ez a hatodik érzék, ez a hang, ami már egy minőségében más világra mutat.

Torokcsakrás hangtál
Ennek a tálnak a rezgése a tiszta beszédre, a torokcsakrára van hatással, mely összeköti a gondolatot a szavainkkal, a sikeresebb kommunikációt és az önérvényesítés képességét javíthatja. Az érzelmeink és a lelki folyamatok ellenőrzése a legfőbb cél. Pajzsmirigy, gége, hangszálak, torok, fül harmonizálására javasolható. A gyenge beszédképesség, szégyellősség leküzdése során a tál hangja segítség lehet. Tiszta kék éteri férfi elem ereje zendül meg benne.

Szívcsakrás hangtál
Ennek a tálnak a rezgése a határtalan szeretetet és életörömet segít megélni, összekapcsol minden érző lénnyel, csökkentheti a csüggedést, a magányt. A megbocsátás a részvét és az együttérzés semmivel össze nem hasonlítható élményében segíthet: így a mellkasi problémák, a tüdő és a véráramlás javítás területen hozhat jó eredményt. Tiszta zöld, a nőies levegő elem ereje zendül meg benne.

Köldökcsakrás, vagy Napfonat csakrás hangtál
Ennek a hangtálnak a rezgése a köldökcsakrára, más néven a Napfonat csakrára van a legjobb hatással. Az életerő kiegyensúlyozása, az én stabilitása, a becsvágy és az akaratosság arányos megélésére, a befogadás segítésére javasolható. Az emésztési zavarok kezelésére is használják, máj, vastagbél, gyomorproblémák esetén, vagy túlérzékenység hatásának csökkentésére. Tiszta sárga, a férfias tűz elem erejét zengi.

Szakrális, vagy nemi csakrás hangtál
Ennek a hangtálnak a rezgése a szakrális csakrára hat a legkedvezőbben. Az önmagán alapuló, a fejlődésre és társas életre késztető erő kibontakozását segítheti vele. A nemi élet harmonizálására, a termékenység, a nyirokrendszer, húgyrendszer és a vágy szabályozásához használjuk ezt a 7 nemes fém hangtálat. Szellemi síkon az első nagy lépés, az odaadás, vonzódás. Az élénk és kreatív narancs szín, a női víz elem erejét zengi.

Gyökércsakrás hangtál
Ennek a hangtálnak a rezgése a gyökércsakrára hat a legnagyobb erővel. Az ősbizalom, a túlélés, a stabilitás, a korábbi életek karmájának tisztítása során hasznos. Engedje átáramlani a hang erejét, fogadja be mélyena testébe, és a mélypiros szín, a föld elem erejét tapasztalja meg általa. A 7 nemes fém rezgése az életfa gyökeréig, a csontokig, fogainkig a stabil testtudatig juthat el.

Hangtálaink: Lásd ITT

 

Címkék: