Kalocsai Ágota hangtál szakértő

Kalocsai Ágota lélek-segítő, hangtál-szakértő, energia-szakértő, végzettségei szerint pedagógus, gyógypedagógus.

Hangmasszázzsal, hangfürdővel, tanításokkal, Szivárványos-Lélekemelő beszélgetésekkel, írásaival támogatja a test-lélek-szellem harmóniájának megteremtését. Mindezt a lehető legnagyobb szeretettel, empátiával, odaadással teszi.

Hangtál-energetizálásról
A szervezetünk mintegy háromnegyede víz, ezért a hangmasszázs fizikai hatást is gyakorol egész szervezetünkre: szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat. A rezgések a bőrön keresztül hatolnak testünkbe, eljutnak az izmokhoz, a belső szervekhez, megmozgatva, harmonizálva minden sejtet. A tálak által közvetített kellemes, vibráló érzés mellett a rezgések behangolják szervezetünket, így állítva helyre energetikai rendszerünket.


A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak az egész testben. Ha a testben nincsenek energetikai blokkok, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak, majd kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végénél.
A rezgéseket a vendég azonnal érzékeli, és a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul.

Az ismételt alkalmak segítenek megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíteni a szervezet öngyógyító képességét, és energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokra.

Hangtál masszázs - hangmasszázs - másik hatása, hogy a gazdag skálán folyamatosan érkező hangok könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatnak kellemes, ellazult, relaxált állapotba, mely állapot jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre.
Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk, és a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.

A hangtál masszázs - hangmasszázs - hatásai:
- a stressz okozta feszült állapotok oldódása
- a légzés javulása, elmélyülése
- az immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
- az energiablokkok oldódása
- a nyak, a váll, a hát, a deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
- a fejfájás, alvászavarok elmúlása
- az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldódása
- a keringési zavarok, magas vérnyomás helyreállítása
- a tanulási nehézség leküzdése, a koncentráció, a motiváció javulása
- a viselkedés harmonizálása


Hangfürdőről
A hangfürdő csoportoknak szóló hangmasszázs. Mivel a hangok meditatív állapotot hoznak létre, segítenek a test-lélek-szellem hármasának harmonizálásában.
Mire jó?
Ellazítja az izmokat, a szellemet, megszünteti a belső feszültséget, megszünteti a folytonos gondolatáramlásokat, ezáltal pihenteti az agyat és a lelket. Meditatív állapotot hoz létre, melyben könnyebben felszabadulhatnak az érzelmi blokkok. A hangfürdő után kellemes, nyugodt, pihent állapot jön létre.

A hangtálakról
A tálakat két csoportra oszthatjuk. A kisebb átmérőjű tálakkal legfőképp a fejet és a felsőtestet kezeljük. Jin típusuknál fogva az energiaszegény testrészeknél alkalmazzuk. Hasznosak lehetnek pl. nyirokpangás, izületi problémák, porcok-forgók kopása esetén. A nagyobb, Yang típusú tálak erőteljesebben hatnak. Ezek pl. görcsoldásra, méregtelenítésre, fájdalomcsillapításra, légzésjavításra szolgálnak. Mintegy takarító funkciót ellátva lerakódásokat, meszesedést, felgyülemlett salakanyagokat oldanak.

Energetikai szempontból a hangtálak működését kétféleképpen kell elképzelnünk:
Egyrészt fölfelé, a tál nyitott irányába tolja, alul pedig vákuumot létrehozva szívja az életenergiát, ezáltal a testben megtalálható durva és finom energiákat szinte átmossa, kicseréli, feltölti, erőteljes energiacsere-folyamatot indít el.
Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak keltenek nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten.
Ha ezek az energiák anyaggá sűrűsödnek, akár betegség, sőt kövek formájában is megjelenhetnek szervezetünkben, ilyen például az epekő, mely többek között az elfojtott harag megjelenéseként keletkezik.
Másrészt a kezelés során, mint energiagömbökként képzeljük el a tálakat, amikor a test energiaközpontjainak, a csakráknak a közelébe helyezzük őket. Az energiagömbök egymással kapcsolatba lépnek az energia-csatornákon keresztül, és így fokozatosan megtisztítják, átjárhatóvá teszik őket.

A hangtál-szettekről
A hangtál-szetteket úgy állítottuk össze, hogy a teljes energetikai rendszerünket harmonizálják, így állítva helyre a test-lélek-szellem hármasának harmóniáját.