Análajó: Szatipatthána - A megvalósítás egyenes útja
-10%

Análajó: Szatipatthána - A megvalósítás egyenes útja

Régi ára: 3,500 Ft.-

Akciós ára: 3,150 Ft.-
Nettó ár: 3,000 Ft.-
Cikkszám: 14089
Készlet információ: 1 db készleten

A Szatipatthána szutta, az éberségről szóló tanítóbeszéd a Buddha egyik legkiemelkedőbb tanítása, a korai buddhizmus alapvető kanonikus szövege. Azt a meditáció-sort foglalja össze, amelynek lényege a szati, vagyis az éber jelenlét: az a figyelem, tiszta tudatosság és nyitott szív, amely a valóságnak megfelelően ismeri meg a jelenségeket, és amelynek módszeres kifejlesztése végső soron a Nibbána megvalósításához, a bölcsesség tökéletességéhez és a meghaladhatatlan szabadsághoz vezető egyenes ösvény.


Jelen munka a tiszteletreméltó Análajó PhD-kutatásának és szerzetesként szerzett gyakorlati meditációs tapasztalatának összefoglalása. Behatóan megvizsgálja az éberség-meditáció jelentőségét és gyakorlatát a tanítóbeszédben foglalt kifejtés alapján a korai buddhizmus kánoni és filozófiai kontextusában, és ezzel új távlatokat nyit e gyakorlattal kapcsolatban.


Alapvető útmutatásul szolgál azok számára, akik most ismerkednek a buddhista meditációval, és további gyakorlásra inspirálja azokat, akik már ezen az úton járnak; ugyanakkor számot tarthat minden olyan kívülálló érdeklődésére is, aki szeretné mélyebben megismerni az emberi elme működését.


Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!

Értékelés Rossz           

Kapcsolodó termék(ek)

Gyémánt és lótusz - zen bölcsességek és mondások
-10%
Csögyam Trungpa: Kommentár a tibeti halottaskönyvhöz
-10%