Andrew Skilton: A buddhizmus rövid története
-10%

Andrew Skilton: A buddhizmus rövid története

Régi ára: 3,500 Ft.-

Akciós ára: 3,150 Ft.-
Nettó ár: 3,000 Ft.-
Cikkszám: 14042
Készlet információ: 1 db készleten

A buddhizmus rövid története átfogóan és pontosan ismerteti a buddhizmus 2500 éves időbeli kibontakozását. Kiemelt figyelmet szentel a szellemtörténeti vonatkozásokra, de e mellett helyt kapnak a történelmi és földrajzi vonatkozások is.

Az első rész az egyik legfontosabb világvallás, a ma is elevenen ható és széles körben terjedő buddhizmus indiai történetét taglalja. Andrew Skilton vallástörténész részletesen ismerteti a korai India történelmét, az Indus-völgyi civilizáció létrejöttét, a védikus kultúra jellegzetességeit, majd a Buddha regényes-rejtélyes életútját vázolja. Megismerhetjük a Buddha legfontosabb tanításait, és azt, hogy a tanítványok hogyan adták azt tovább.

A tanítványok közösségén, a Szanghán belül hamarosan kialakult a gyülekezetek szabályos rendje: a zsinatok tárgyalását követően a Szangha fejlő-dését követhetjük nyomon. Ezután a jelentősebb buddhista iskolákkal és a buddhista Kánon felépítésével ismertet meg bennünket a szerző, részletesen beavatva az olvasót a legfontosabb szent szövegek eredetébe, azok tanításaiba. A könyv második része a buddhizmus Indián kívüli történetét ismerteti. Srí Lanka, Délkelet-Ázsia, Közép-Ázsia, Kína, Japán, Tibet, Mongólia, Nepál, Irán területén a buddhizmus sajátos, önálló jegyeket hordozott. A szerző megvilágítja, miképp terjedtek el, milyen jelleg-zetességekkel bírtak az egyes vidékeken a buddhizmus legkülönfélébb válfajai, iskolái.

A kötetet záró bibliográfia rendkívüli alapossággal foglalja össze a témában fellelhető könyveket, cikkeket, melyet a kötet magyar fordítója a témában fellelhető magyar nyelvű publikációk jegyzékével egészítette ki.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!

Értékelés Rossz           

Kapcsolodó termék(ek)

Csögyam Trungpa: A szabadság mítosza
-10%
Sarah Napthali: Buddhizmus anyáknak
-10%

Sarah Napthali: Buddhizmus anyáknak

3,510 Ft.- 3,900 Ft.-
Kalu Rinpocse: A tibeti buddhizmus alapjai
-10%
Sonja Heider Gyógyító kövek könyve
-10%
Bevezetés a buddhista természetbölcseletbe
-10%
Tenigl-Takács László: A jógácsára filozófiája
-10%
Javier Molo: Buddha hegyei - Tibet lelke
-10%