Karmikus kapcsolat, egy lépés, ami közelebb visz Önmagad felé. Nincsenek véletlenek, ezt milliószor megtapasztaltam már, mindennek van OKA, akár látjuk mai szemünkkel, akár nem. Annak is, hogy most itt jársz, találkoztál velünk, termékeinkkel. De annak is, ha valamelyik mélyebben megérintett, megtetszett.

Hogy lehet az, hogy az egyik dolog tetszik valakinek, a másik meg nem? Azt hiszem, ennek KARMIKUS OKA van, sőt már annak is, hogy valaki eljut valahová, érdeklődik, vagy találkozik dolgokkal útja során.

Ahogy mondják, abból lesz a kapcsolat, ha egy horog és egy karika találkozik. A karika a lehetőség, a horog a szándék. A mi vállalásunk az, hogy elhozzuk neked az eredeti készítőktől azokat a dolgokat, melyek inspirálnak, segítenek belső utadon, vagyis a legtöbb "lehetőség karikát": a legnagyobb választékot a legjobb árakon. Szeretnénk, hogy megtaláld azt, ami segít megtenni a következő lépést a karmádban, az úton Önmagad felé.

 

 

Rólunk: Karma Guru Tibetshop - a karmikus kapcsolat

2008-ban egy egészségügyi probléma kapcsán a sors úgy hozta, hogy kapcsolatba kerültem egy spirituális gyógyító mesterrel, illetve magával a módszerrel. Már előzőleg is érdeklődtem a meditáció és különböző szellemi gyakorlatok iránt, de a gyógyítási- és később a tanulási folyamat során döbbentem rá, hogy milyen távlatokat nyit a meditáció, az elmélyedés. Addig ismeretlen utak és dimenziók nyíltak meg. Azóta igyekszem folyamatosan fejleszteni ilyen irányú tudásomat és képességeimet. Eljutottam különböző magyarországi buddhista közösségekhez, meditációval, spirituális gyakorlással foglalkozó csoportokhoz, emberekhez. Rengeteg tapasztalat és pozitív élmény ért, most is hálás szívvel emlékszem azokra az emberekre, csoportokra akik - igazi szellemi lényekként - nyílt szívvel, segítőkészen fogadtak és fogadnak mind a mai napig.

Jó néhány esztendő eltelt, számos beavatás, tapasztalat és fokozat megszerzése után köszönetet mondok azért, hogy lehetővé vált számomra, hogy az életem erre forduljon, hogy olyan emberekkel találkozhattam, mint a tanítóim és mestereim, illetve sok-sok a buddhizmus, a spiritualitás iránt érdeklő gyakorló és érdeklődő. 

Kezdetben - még a Karma Guru Tibetshop megalapítása előtt - a tanultakat szerettem volna otthon is gyakorolni, ami egy viszonylag nagy család mellett nem egyszerű feladat. Olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy sikerült kialakítanom egy pici, de nagyon nyugodt részt, ami szinte a "saját birodalmammá" vált, és kiváló helyet teremtett a visszavonulásra, elmélyedésre. Ennek a kis helyiségnek a kialakítása során tapasztaltam azt, hogy a berendezéshez szükséges kellékek beszerzése nem egyszerű feladat. Ekkor döbbentem rá, hogy a hazai választék milyen szegényes és az árak milyen magasak. Emlékszem arra a helyre, ahol 2010-ben 8(!) ezer forintért vettem olyan füstölőt, ami most 1700 forint nálunk. Emlékszem arra a - magát buddhistának nevező - kereskedőre, aki a nála több százezer forintért vásárolt szobrok megtöltésére tett nem csekély felajánlásomat kevesellte, és hosszasan alkudozott még pár ezer forintért. Más idők voltak.....

De végül is hálás lehetek ezeknek a tapasztalásoknak. Ha nem így alakul, akkor soha nem döntök úgy egy -hasonló cipőben járó - barátommal, hogy repülőre ülünk, és elmegyünk beszerezni ezeket a kincseket a magunk számára. Talán soha nem jutottam volna el csodálatos helyekre, Nepálban, Indiában, Tibetben, Bhutánban, nem ismerkedek meg olyan emberekkel, akik sokat jelentenek a számomra.

Így alakult meg a Karma Guru Tibetshop.

Büszke vagyok arra, hogy ma Magyarországon mi kínáljuk a legszélesebb választékot, a legjobb árakon és arra, hogy nálunk "tiszta", eredeti buddhista kézzel készült termékek vannak, amiket én magam szerzek be azóta is. Hiába a tucatnyi út a tibeti térségbe, hiába a rengeteg ismeret és tapasztalat, ma is csodálattal tölt el, amikor közvetlen közelről láthatom, hogyan készülnek ezek a csodás kézműves termékek. 

Köszönöm a vásárlóinknak azt, hogy megrendeléseket adhatunk, több tucat nepáli, tibeti gyártó több száz kézművesének, támogathatjuk a kolostorokat, hozzájárulva ezeknek az embereknek a boldogulásához.

Nem tartozunk semmilyen irányzathoz, semmilyen egyházhoz. Nem teszünk különbséget "jó" és "nem jó" emberek között. Mindenkit szeretettel várunk, aki inspirációt keres, aki fejlődni szeretne. dharma társakat, gyakorlókat, nadisokat, bárkit, aki harmóniát és békét keres.

Sokan segítik a munkámat. 20 éves buddhista múlttal rendelkező buddhista gyakorló, spirituális gyakorlók, nadisok, a napi operatív munkában segítő profik. És az érdeklődők, a vásárlók, akiktől nap mint nap sokat tanulok.

Az első bolt sokáig abban a házban volt, ahol élünk. 2016 nyár elején nyitottuk meg a következő üzletet, a Múzeum körúton, ahol fontosnak tartottam, hogy sok fény legyen, az utcáról fix időben bárki bejöhessen és méltóképpen elhelyezhessük a kezdetekhez képest sokszorosára duzzadt kínálatot. Az otthoni hely erre nem alkalmas, így most raktárként üzemel az első bolt és itt történik a viszonteladóink kiszolgálása.

Kiváló minőségű, kézműves termékeket hozunk közvetlenül a gyártóktól. Igyekszem olyan dolgokat hozni, különlegességeket felkutatni, melyek sehol másutt az országban nem kaphatók. 

Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy - ha lehetséges - a termékek külön áldást kapjanak a vásárlóink javára.

 

Az áldásról bővebb információ: ITT

A nepáli utazásainkon készült fényképek a Fotóalbumban tekinthetők meg.

Köszönöm a figyelmet!

 

 

Krämer Tamás

Karma Guru TibetshopElső nepáli utunkon Láma Tsering Wangdu Rinpoche áldásaKathmanduban

A Shop oltára

Az érdeklődők egyik kedvenc helye: A mala sarok

Hangtálak, imamalmok, fém tárgyakThankák, fali függők, mantrás lógókFa maszkok

Több, mint 30 féle, gyógynövényes füstölő, tibeti buddhista istenek energiáival

Kül- és beltéri, álló és fekvő imazászlók

Láma Tsering Wangdu Rinpoche megáldja a termékeket

Chokling Rinpoche megáldja a termékeket

Chokey Nima Rinpoche megáldja a termékeket