Nepálban, a 4400 méter magas Himalaya Ganesha szent hegyén, található egy védett bánya, ami legendás kincset rejt.  

Az ottaniak évszázadok óta rebesgették, hogy léteznek a ritka levegő földjén olyan kristályok, melyek tisztábbak a jégen megtörő napsugárnál, különleges gyógyító, energetizáló erővel bírnak, és aki átnéz rajtuk, az tisztábban láthatja a dolgokat, úgy, ahogy valójában vannak..

Ezek a hegyikristályok a nepáli kormány különleges védelmét kapták meg, csak eredeti helyen feldolgozva hagyhatják el az országot: alapanyagként, vagy gyűjtők kénye-kedve szerint nem. Megakadályozzák, hogy a fogyasztói világ ezt is felzabálhassa. Ez tehát a világ legmagasabban fekvő hegyikristály lelőhelye, ami legközelebb van az égi világhoz.

Ezeknek a különlegesen tiszta kristályoknak van egy legendájuk

Úgy tartják, nem egyszerűen kövek, hanem ablakok két világ között, aki átnéz rajtuk, vagy akit megérint a rajtuk áthaladó napfény, az megért valamit abból, amit szavakkal nehéz lenne elmondani. Örökké emlékezteti tulajdonosát egyrészt a Föld hatalmas gyógyító erejére, másrészt a természetfeletti tisztaságra, a felsőbb világok rezgéseire. Ez a kő minden kvarckristályok mestere.

Miben áll a különlegességük?

Ezek a kristályok a föld mélyének 200 millió éves természetes energiájának voltak kitéve, hatalmas nyomás alatt érték el ezt a tökéletes belső szimmetriát és tisztaságot. Minden egyes darabot kézzel bányásznak elő a világ legmagasabb hegyeinek öleléséből, és hetekbe is beletelik, mire óvatosan lehozzák és kézzel megmunkálják. A magashegyi hegyikristály felerősíti az energiát és nagyerejű vibrációval rendelkezik, így ez tekinthető a legerősebb „transzcendens jólét” megtestesítőjének az ásványvilágban.

Kristályenergia tisztításra is használják őket az ékszerkészítés mellett, az ablakon át besütő nap fényével tértisztításra.


    Kristálymedálok - önmagad megtalálásához

  Ezeknek a mantrás medáloknak nem csak az alapanyaga, hanem a formája is jelentéssel bír, hiszem kristályból     készült kis MANI KÖVEK.

  Az eredeti, faragott mani köveknek a tibeti buddhizmusban különleges szerepük van, ezek a világ legnagyobb     példányszámában előállított szimbólumai, milliószámra találhatók Tibetben, sok kilométer hosszú védőfalakat     emeltek belőlük. A hit szerint távol tartják a démonokat, az ártó energiákat. Van közöttük kavicsméretűtől a     hatalmas szikladarabig. A rájuk vésett mantrák (Om Mani Padme Hung) erejét évezredeken át megőrizték. A mani     kő védőhatár az emberi és a túlvilági erők között.

    A magashegyi medáljaink anyagukban és formájukban is védelmező, erősítő eszközök, ablakok a mindennapok     világa és a transzcendens világsíkok között.

    Olyan ritkaságok, melyek megpillantása is karmikus erővel bír, ha pedig érzed, hogy valamiért kapcsolódsz hozzá,     az cseppet sem véletlen.