A elsősorban kültéri égetéshez használjuk, mivel nagyon intenzív a füstje is, meg az illata is. Kevésbé szabályozható az égése, mint pl. a pálcika alakú füstölőknek, és ahhoz, hogy jól égjen, nagyobb mennyiségre van szükség. Egy csomagot kb. 6-8 alkalomra lehet jól beosztani szerintem.

Szobába, zárt helyre a tibeti a legjobbak, vagy az indiai A füstölőport egy csíkban szórják ki kőpárkányra, a földre, vagy füstölőtartóba, Addig tartják az egyik végéhez a gyufát, amíg meg nem gyullad, utána, ha elveszik, a por izzani kezd és az izzás és a füst szépen lassan halad tovább.

Lehet kupacban egy edénybe, vagy tálba is égetni, ekkor is ugyanígy gyújtjuk meg. A kupac szép csendben átég teljes mélységében. Ha szabadtéren használjuk, a szél esetleg el is olthatja, ezért szokták tartóban égetni indiában.

A csak égetésre való, vízipipában, cigiben direkt belélegzéssel NEM használható!!!