Saját márkás füstölő az indiai Gulabsingh Johrimal manufaktúrából. Masala alapú, kézzel készült, gyógynövények felhasználásával, a masszát pedig bambusz szálra kézzel sodorják. Dobozonként 15 gramm füstölő.
A jázmin érzéki illata megnyugtat, befogadóvá és nyitottá tesz az új gondolatokra: a szerénység, az érdek nélküliség értékét is megtestesíti. Japánban a szerencse és a hosszú, egészséges élet virága.
Jázmin füstölő hatása és jelentése bővebben: LÁSD: ITT
Saját márkás füstölők
Régóta tervezzük, hogy Magyarország talán legnagyobb tibeti szakboltjaként saját füstölősorozattal álljunk elő. Három fő szempontot néztünk:
1. Csak kiváló minőségű, természetes alapanyagú lehet
2. Többféle választható, ismert illatban
3. Megfizethető áron tudjuk adni.
Indiában megkerestük közvetlenül a gyártókat. Hihetetlen véletlen szerencsén múlt, de Új Delhi egyik legrégebbi, több, mint 200 éves családi illat-manufaktúrája teljesíteni tudta a kérésünk. Ezt a minőséget minimum háromszoros áron lehetne máshol beszerezni.
Mindjárt két sorozattal indultunk, ezeket mutatjuk most be
Mind a kettő masala típusú, természetes gyógynövényeket és összetevőket tartalmaz, szintetikus vivőanyagok nélkül. A füstölőmassza alapját jigat por alkotja, mely egy gyógynövény, a Litsea Glutinose kérgéből és leveléből készült. Kiváló viszkozitása és ragasztó tulajdonságai miatt hagyományos kötőanyagként használják a füstölőpálcák kézi sodrása során.
NAGYON OLCSÓN AKARUNK JÓ MINŐSÉGET ADNI!
A legtöbben nem ismerik a jó minőségű füstölőt: az olcsó ár, meg a tarka, hatszögletű doboz alapján választanak. A faszenes, szintetikus olajba mártott olcsó termékek sajnos népszerűek. Célunk, hogy lehessen minőséget kapni a legalsó árfekvésben is!
Karma Guru saját márkás indiai füstölőink
Citronella Füstölő
Eukaliptusz Füstölő
Fűszeres Füstölő
Gugul Füstölő
Levendula Füstölő
Mirha Füstölő
Nag Champa Füstölő
Pézsma és Rózsa Füstölő
Rózsa Füstölő
Szantál Füstölő
Tömjén Füstölő
Zsálya Füstölő
ÓRIÁSI BUDDHA FÜSTÖLŐK, melyek 2,5 óráig égnek
Ezeket a hosszú, nagyon finom minőségű masala füstölőket az igazi különlegességek kedvelőinek szánjuk. Ezekre is érvényes, hogy sokkal drágábbak lennének, ha nem a saját márkánk lenne. Annyira az, hogy ha megnézed a csomagolást, az egyik legszebb Buddha szobrunk van rajta, pont az, amelyik a naptár címlapján is látható.
Prémium minőségű Buddha füstölők
Jázmin Füstölő
Levendula Füstölő
Nag Champa Füstölő
Pézsma Füstölő
Rózsa Füstölő
Szantál Füstölő
Valódi halmaddi gyantát is tartalmaz
A halmaddi gyanta a gyönyörű illatú Buddha füstölők alapja. A halmaddi, a tömjénhez és a mirhához hasonlóan természetes gyanta, mely az indiai Ailanthus Malabarica fa nedvéből származik.
Több mint ezer éve használják a füstölőgyártásban, segítve az illatanyagokat, fákat és gyógynövényeket egymáshoz kötődni és lassan és egyenletesen égni. Az eredeti, ősi füstölők receptjének nélkülözhetetlen eleme, mely saját illatával gazdagítja a fő illatot.
Sok mai füstölő ezt a drága összetevőt mellőzi, azonban a kézművesek ragaszkodnak a kiváló minőségű, etikus forrásból származó Halmaddi felhasználásához. Ez fontos módja annak, hogy tiszteljük a valódi indiai füstölőkészítés hagyományát, a kulturális és szellemi örökséget.
Az illatok alkotója: Kushal Gundi a Gulabsingh Johrimal manufaktúrából
Észak-India egyik új generációs illatkomponáló tehetsége Kushal hatalmas repertoárja füstölőpálcákból (agarbattikból) áll. Az ősi templomok és zarándokhelyek szent illatait teremti újra tiszta szantálfával, amely mélységet ad a változatos virágos, fűszeres és fás füstölőknek.
Szelídséget, légies finomságot és mélyen spirituális hangulatot varázsol, tekintve, hogy a füstölő-és az illatszerkészítés családjában nyolcadik generációs családi hagyomány.
Az illatszerészek, az “orrok” a nyugati világban ismert nevek, a francia, olasz és egyéb parfümmárkákat nem az illatokról, hanem az alkotókról ismerik sokan. Keleten ez nem így van, de az idők változnak. Jegyezzük hát meg annak nevét, aki az illatok legmélyebb titkait ismeri és elhozza számunkra.
Valódi halmaddi gyantát is tartalmaz
A halmaddi gyanta a gyönyörű illatú Buddha füstölők alapja. A halmaddi, a tömjénhez és a mirhához hasonlóan természetes gyanta, mely az indiai Ailanthus Malabarica fa nedvéből származik.
Több mint ezer éve használják a füstölőgyártásban, segítve az illatanyagokat, fákat és gyógynövényeket egymáshoz kötődni és lassan és egyenletesen égni. Az eredeti, ősi füstölők receptjének nélkülözhetetlen eleme, mely saját illatával gazdagítja a fő illatot.
Sok mai füstölő ezt a drága összetevőt mellőzi, azonban a kézművesek ragaszkodnak a kiváló minőségű, etikus forrásból származó Halmaddi felhasználásához. Ez egy módja annak, hogy tiszteljük a valódi indiai füstölőkészítés hagyományát, a kulturális és szellemi örökséget.
Füstölő hatása, illatok jelentése - melyik mire jó? LÁSD: ITT