A Champa fa (magnolia champaca) gyógyhatású növény, mely akár 50 m-es magasra is megnő. Virága intenzív, nehéz, édes, meleg illatú, amely ellazítja a testet és a lelket, aromaterápiás segítség stresszoldáshoz, meditációhoz, befelé forduláshoz.


Természetes vágyserkentő, afrodiziákum is, így Indiában az esküvőkön a nászágyat, a menyasszonyt is ezzel illatosítják, mert a virágok illata a legmélyebb szinten hat a pár mindkét tagjára.


 A masala füstölő készítés egyik fő alapanyaga.A füstölő előállításához használt egyéb összetevők leggyakrabban a szantálfa, frangipani, a fekete bors, a fahéj és a Halmaddi (az egyik gyantafajta). Hagyományosan szent illat a Nepálban és Indiában található az ősi buddhista és a hindu kolostorokban. Illata sokáig megmarad, meditációs, áhítatos hangulatba ringat.


A tibetiek szerint a következő korszak Buddhája a champaca fa fehér virága alatt fogja elérni a megvilágosodást.


A Nag Champa füstölő használható égetés nélkül is illatosítóként

Ahol nem lehet füstölőt égetni,  pl. egy irodában az autóban, szekrényben, fiókban, ott a Nag Champát kicsomagolt állapotban tegyük be és az illata átjárja a teret.

Bolygója a Vénusz, eleme a Föld.