Füstölők

Saját márkás füstölők

Füstölők, illatok
Szűrés törlése
Saját márkás füstölők

Vannak olyan illatok, olyan füstölőpálcák, amelyeket sehol másutt nem lehet kapni, csak a Tibetshopban, hiszen számunkra alkották meg. De vajon kik és miért?

Régóta tervezzük, hogy Magyarország legnagyobb tibeti szakboltjaként saját füstölősorozattal álljunk elő.

Indiában megkerestük közvetlenül a gyártókat. Hihetetlen szerencsén múlt, de Delhi egyik legrégebbi, több, mint 200 éves családi  illat-manufaktúrája teljesíteni tudta a kérésünk. Most álltak össze a körülmények, hogy megtehessük ezt.

Három fő szempontot néztünk:

Csak kiváló minőségű, természetes alapanyagú lehet

Többféle választható, ismert illatban

Megfizethető áron tudjuk adni.

Mindjárt két sorozattal indultunk, ezeket mutatjuk most be

Mind a kettő masala típusú flora agarbati, vagyis természetes gyógynövényeket és összetevőket tartalmaz, szintetikus vivőanyagok nélkül.

A füstölőmassza alapját a jigat (jiggit) por alkotja, mely egy gyógynövény, a Litsea Glutinose kérgéből és leveléből készült. Kiváló viszkozitása és ragasztó tulajdonságai miatt hagyományos kötőanyagként használják a füstölőpálcák kézi sodrása során.

 

NAGYON OLCSÓN AKARUNK JÓ MINŐSÉGET ADNI

A legtöbben nem ismerik a jó minőségű füstölőt: az olcsó ár, meg a tarka, hatszögletű  doboz  alapján választanak. A faszenes, szintetikus olajba mártott olcsó termékek sajnos népszerűek. Célunk, hogy lehessen minőségi füstölőszert kapni a legalsó árfekvésben is! 

Karma Guru saját márkás indiai füstölőink

Citronella Füstölő

Eukaliptusz Füstölő

Fűszeres Füstölő 

Gugul Füstölő

Levendula Füstölő

Mirha Füstölő

Nag Champa, 

Pézsma és Rózsa 

Rózsa Füstölő

Szantál Füstölő

Tömjén Füstölő

Zsálya Füstölő

ÓRIÁSI BUDDHA FÜSTÖLŐK, melyek 2,5 óráig égnek

Ezeket a hosszú, nagyon finom minőségű masala füstölőket az igazi különlegességek kedvelőinek szánjuk. Ezekre is érvényes, hogy sokkal drágábbak lennének, ha nem a saját márkánk lenne. Annyira az, hogy ha megnézed a csomagolást, az egyik legszebb Buddha szobrunk van rajta, pont az, amelyik a naptár címlapján is látható.

Prémium minőségű Buddha füstölők

Jázmin Füstölő

Levendula Füstölő

Nag Champa Füstölő

Pézsma Füstölő

Rózsa Füstölő

Szantál Füstölő

Valódi halmaddi gyantát is tartalmaz

A halmaddi gyanta a gyönyörű illatú Buddha füstölők alapja. A halmaddi, a tömjénhez és a mirhához hasonlóan természetes gyanta, mely az indiai Ailanthus Malabarica fa nedvéből származik. Nem olcsó, de csakis fenntartható forrásból szerzik be.

Több mint ezer éve használják a füstölőgyártásban, segítve az illatanyagokat, fákat és gyógynövényeket egymáshoz kötődni és lassan és egyenletesen égni. Az eredeti, ősi füstölők receptjének nélkülözhetetlen eleme, mely saját illatával gazdagítja a fő illatot.

Sok mai füstölő ezt a drága összetevőt mellőzi, azonban a kézművesek ragaszkodnak a kiváló minőségű, etikus forrásból származó Halmaddi felhasználásához. Ez egy módja annak, hogy tiszteljük a valódi indiai füstölőkészítés hagyományát, a kulturális és szellemi örökséget.

Az illatok alkotója: Kushal Gundi a Gulabsingh Johrimal manufaktúrából

Észak-India egyik új generációs illatkomponáló tehetsége Kushal hatalmas repertoárja füstölőpálcákból (agarbattikból) áll. Az ősi templomok és zarándokhelyek szent illatait teremti újra tiszta szantálfával, amely mélységet ad a változatos virágos, fűszeres és fás füstölőknek. 

 

Szelídséget, légies finomságot és mélyen spirituális hangulatot varázsol, tekintve, hogy a füstölő-és az illatszerkészítés családjában nyolcadik generációs családi hagyomány. 

 

Az illatszerészek, az “orrok” a nyugati világban ismert nevek, a francia, olasz és egyéb parfümmárkákat nem az illatokról, hanem az alkotókról ismerik sokan. Keleten ez nem így van, de az idők változnak. Jegyezzük hát meg annak nevét, aki az illatok legmélyebb titkait ismeri és elhozza számunkra.

 

Remélljük, hogy megtalálod közöttük a kedvenc illatodat és a mindennapok során, vagy egy ünnepen, szertartáson felajánlott felajánlott különleges és hosszantartó örömet és harmóniát adhatunk. Fogadd szeretettel!